En fejring af vækst og innovation

Amplex vinder publikumspris til NextStep Challenge award

Publikumspris

Virksomheden med landets største vækstpotentiale er netop kåret. Det skete ved Scale-Up Denmark`s store finale-event i Esbjerg 11. september, hvor 11 vækst-virksomheder kæmpede om finalesejren.

De 11 finalister er udvalgt blandt de 100 små og mellemstore virksomheder, der i år har gennemgået Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram for vækst-virksomheder.

Herunder har to af de 11 finalister gennemgået et 6-måneders vækstforløb hos Next Step Challenge. Således repræsenterede BLOC centeret for Offshore Industri mend Amplex repræsenterede centeret for Energieffektive Teknologier – og tilmed vandt prisen for bedste præsentation.

Vinderen af finalen blev ISH Spirits, der med alkoholfri spiritus repræsenterede centeret for Food Tech, der drives af Accelerace.

Læs mere om Amplex
BLOC vinder NExt Step Challenge Offshore Industri 2019

Innovativ blockchain teknologi

Ifølge tal fra World Economic Forum vil 10 procent af det globale BNP være blockchain-baseret i 2025. Vores finalist i centeret for Offshore Industri; BLOC er bannerfører for den nye teknologis indtog i energisektoren.

BLOC designer og udvikler digital infrastruktur, og det er i særlig grad produktet BunkerTrace til bedre sporing og håndtering af marine brændstoffer, der har vakt interesse i offshoreindustrien.

”Innovativ blockchain-teknologi kan for alvor ændre den måde, vi arbejder med forretningsmodeller, finansiering og prissætning, fx indenfor handel med energi. Datasikkerhed er et andet kerneområde for offshoreindustrien, som blockchain-teknologi kan forbedre betragteligt. BLOC arbejder med en trend i praksis – lige nu – og har potentialet til at udleve hele Next Step Challenge-processen til gavn for innovation og vækst”, siger Glenda Napier, CEO i Energy Innovation Cluster, der arbejder sammen med Next Step Challenges deltagere i offshore-segmentet.

Læs hele artiklen hvor BLOC forklarer om teknologien
Kasper Steffensen fra Mati2Ilt fortæller om FN's Verdensmål

Miljøet i fokus i Offshorebranchen

Virksomheden Mati2Ilt er med fokus på FNs verdensmål #6 om rent vand, en miljøorienteret virksomhed der bla tester og analyserer ballastvand og øvrige vandsystemer samt renser spildevand fra offshoreproduktioner med en nem plug&play løsning. Efter et intenst forretningsudviklingsprogram, står de nu klar til at erobre endnu mere af verden.

Ifølge en rapport fra Udenrigsministeriet stilles der skarpt på, hvordan Verdensmålene åbner for forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder DKK for danske virksomheder frem mod 2030. Rapporten opfordrer danske virksomheder til at orientere sig mere mod vækst- og udviklingslande, hvor behovene er størst og høj vækst forventes at skabe reel efterspørgsel.

Netop dette fortalte Kasper Steffensen fra Mati2Ilt mere om til Scale-Up Denmark National Finale. Især partnerskaber i Mozambique har ført til meningsfulde forretningsmuligheder.

Læs mere om Mati2Ilts vandrensning og analyse
Flemming Stig Hansen fra Quicktube fortæller om NExt Step Forward.

Hvad skal der ske EFTER et programforløb?

Flemming Stig Hansen, CEO i odenseanske QuickTube deltog i 2018 i forretningsudviklingsforløb for Offhore Industri i Next Step Challenge.

“Hver en sten blev vendt men skal også ligges rigtigt på plads igen,” sådan beskriver Flemming programmets forløb.

Og netop at bygge forretningen op efter at have omstruktureret strategien, kan være svært. Det har været hårdt arbejde for Quicktube, men med et Next Step Forward program, har der også efter endt programforløb været sparring og coaching fra forretningsudviklere og brancheeksperter.

Læs hvad programmet betyder for Quicktube