Job: Projektleder med stærk forretningsforståelse

Job hos Next Step Challenge
  • Har du flair for forretningsudvikling?

  • Er du god til at håndtere interessenter på mange niveauer?

  • Og brænder du for at gøre en forskel for virksomheder med vækstpotentiale?

 

  • Har du flair for forretningsudvikling?
  • Er du god til at samarbejde på mange niveauer?
  • Og brænder du for at gøre en forskel for virksomheder med vækstpotentiale?
    – Så har vi en spændende udfordring til dig!

     

Next Step Challenge A/S
Next Step Challenge er specialister i vækst og udvikling. Vi har de seneste 6 år leveret et forretningsudviklingsprogram for virksomheder med højvækstpotentiale.

Vi arbejder med eliten af dansk erhvervsliv og vores program er en kombination af workshops og individuelt sammensatte ”Advisory Boards” omkring deltagervirksomheden, hvor erfarne lederne fra det etablerede erhvervsliv indgår i et spændende udviklingsforløb sammen med den deltagende virksomhed.

Vi har indtil nu arbejdet med mere end 100 deltagervirksomhederne og vi har mere end 50 etablerede virksomheder i vores netværk. Vi er et lille team på 8-10 medarbejdere med en stor grænseflade udadtil og et tæt sammenhold indadtil, hvor vi hjælper hinanden og gør hinanden bedre.

Jobbet:
Som projektleder er det din opgave at sikre den overordnede styring af programmets fremdrift for en række virksomheder, som du bliver ansvarlig for. Du har til opgave at koordinere samarbejdet og møderne med virksomhedernes ”Advisory Board”-deltagere, ligesom du aktivt deltager i forretningsudviklingen med virksomheden i samspil med en af vores direktører.

Du har ansvaret for en kategori af virksomheder fra screening og udvælgelse af deltagere til programmet, løbende sparring og koordinering igennem programmet og er ansvarlig for kvaliteten af virksomhedernes vækst- og strategiplaner ved afslutning af programmet.

 

Vi forventer:
At du har en faglig relevant uddannelse på kandidatniveau og at du har en stærk forretningsforståelse. Tidligere erfaring fra et job som koordinator, controller eller projektleder vil være en fordel. Du skal kunne kommunikere stærkt på alle niveauer i organisationen og du skal være stærk både mundtligt og skriftligt.

Vores deltagervirksomheder dækker et bredt spænd af virksomheder fra forskellige brancher, men branchekendskab om Offshore, Energi, Digitalisering, Bæredygtighed, Oplevelsesøkonomi eller turisme vil være en fordel.

Dine personlige kompetencer:
• Du er en engageret medarbejder, der brænder for sagen.
• Du kan og vil demonstrere synligt lederskab i projektet og overfor samarbejdspartnere.
• Du er en hold-spiller, som er god til at samarbejde på tværs
• Du er fleksibel og klar til at tage fat i store som små opgaver i teamet.
• Du arbejder struktureret, målbevidst, kvalitetsbevidst og løsningsorienteret.

Vi tilbyder:
Et spændende og udfordrende job med gode udviklingsmuligheder i samspil med eliten af dansk erhvervsliv og et team, der brænder for at gøre en forskel.

Ansættelse 1. august 2019.

Upload CV, ansøgning og evt. videopræsentation her.

Ved spørgsmål kan du kontakte administrerende direktør Lisbeth Valther, tel: 20 30 84 52.